dijous, 23 de maig del 2013

ARTICLE D'OPINIÓ: Cadena perpètua.

La cadena perpètua és una pena privativa de llibertat, normalment es fa servir davant d'un delicte molt greu. És un dels càstigs més severs que un criminal pot tenir. Consisteix en la privació total de la llibertat d'una persona que ha comès un delicte greu.

En l'actualitat, les condemnes han canviat. Ara, fan presoneres a les persones durant un màxim de 30 a 35 anys, però no tota la seva vida, excepte a Perú i Canadà que la cadena perpètua és obligatòria en cas d'homicidi i en altres països ho és segons la gravetat de l'assumpte. Ara bé, a aquest càstig el seguim anomenant-lo 'cadena perpètua' o 'presó perpètua'.

Per una part, per a la societat que vol estar en pau, està bé perquè no viuen amb por i veuen que hi ha justícia amb algunes de les atrocitats que es cometen. Per part dels presoners està malament, perquè si volen canviar tindran que esperar 35 anys o no podran canviar mai ja que es quedaran tota la seva vida allà.
Crec que el mètode és bo, ja  que segons el delicte comès (homicidi, pederastia, violació...), és una opció que tot i no reparar el mal fet, pot tenir un efecte "positiu" de cara a la societat, doncs queda ben clar que qui la fa la paga, però crec que per l'autor dels delictes no serveix de gaire. 


Imatge d'una presó
Per saber si es tindrà que complir la cadena perpètua es fa un judici



T.Saldías

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada