dijous, 20 de febrer del 2014

CLASSES DE BALL A L'INSTITUT

El passat dilluns, 17 de febrer, van començar a l'institut unes noves activitats extraescolars, es tracta de classes de ball variat.

Aquestes classes es faran els dilluns i els dimecres de 17:30 a 18:30, l'Iziar, ensenyarà als alumnes de 1r fins a 4t d'ESO coreografies de Hip-Hop que més tard es respresentaran a diferents exhibicions.

Nosaltres creiem  que aquesta activitat es bona per fer esport i passar-ho bé i per conèixer a gent que li agrada la música i el ball.

 Us convidem a venir-hi un dia i provar-ho!
      Marta.S i Selene.P


Los avances científicos: oportunidades y riesgos

Avui,  pengem un altre text argumentatiu que ha fet un company nostre de l'institut. És un alumne de quart d'ESO. Esperem que us agradi.

La ciencia ha acompañado a la humanidad desde las primeras civilizaciones, e indudable es, que a medida que avanza el tiempo, junto con la ciencia, también lo hace la civilización, pero ¿somos conscientes de lo que ésta puede comportar?
Por una parte, la ciencia ha ayudado notablemente al ser humano, y cierto es que ha interferido en la vida de todos. Grandes avances científicos aguarda el futuro: cura de enfermedades, actualmente sin solución y artilugios que nos acompañarán día a día. Sin embargo, también es verdad que desconocemos el peligro de estos avances y quién sabe si podrían causar catástrofes biológicas debidas a un experimento fallido o el empeoramiento de una enfermedad tratada con nuevos métodos que podrían resultar dañinos.

El avance científico es un gran logro que la humanidad consigue evolucionar a medida que transcurre el tiempo, pero se ha de mantener controlado, ya que no sabemos lo que puede desencadenar.

Ángel . S

Imatge de l'ADN humà
Científics investigant
























La Doctrina Parot. Arguments a favor i en contra.


A finals del 2013 es van començar a aplicar l'anomenar les modificacions de l'anomenada ‘’Doctrina Parot’’. És una sentència de l'any 2006, però les esmenes no s’ha començat a posar en pràctica fins a finals de l’any del 2013 .  Entre els canvis fets, diu que una persona no port estar més de 30 anys a la presó. Aquest fet, ha suscitat molta polèmica.

Per una banda, hi ha gent que està en contra, s'ho prenen com una burla a les víctimes, perquè diuen que persones que han matat, assassinat, posat bombes i demés, no poden tornar als carrers, perquè són un perill per a la societat. A més a més, en alguns casos està demostrat que aquestes persones no estan reinserides, per tant, hi ha el perill de que tornin a delinquir.
Vinyeta satírica sobre la doctrina Parot

Per  l’altra banda, hi ha gent que accepta les darreres modificacions a aquesta llei i hi estan d’acord, perquè diuen que una persona ha de ser lliure i que empresonat de per vida no es reinserirà a la societat.Aposten per donar una nova oportunitat als presos.

La meva opinió, sincerament, és que una persona que ha matat, violat, assassinat , segrestat i de més bogeries, no poden estar al carrer, i a mes a mes  en alguns casos s’ha pogut demostrar que aquesta persona no ha fet res per reinserir-se a la societat, que no han mostrat ni un mínim d'interès. El millor és que una persona que entri a la presó, sigui pel que sigui, compleixi la seva condemna. Potser així, aconseguirem una disminució de delictes, ja que hi haurà un mínim de seriositat a l’hora de complir la condemna.

Yudith. B.