dijous, 13 de juny del 2013

Camp D'aprenentatge Empúries 3r d'ESO

El alumnes de 3r d'ESO de l'Institut Bellvitge vam anar al camp d'aprenetatge d'Empúries a l' Escala els dies 3, 4 i 5 de juny

El primer dia, quan vam arribar, ens van presentar les activitats i vam fer el taller del Sistema Dunar i un taller en anglès que es deia "Sand Workshop". A la tarda vam anar al poble de l'Escala a fer una gimcana i vam berenar. A la nit vam anar a la platja a jugar i a donar els premis de la gimcana.

Poble de l'Escala.


El segon dia vam anar a Sant Pere de Roda per visitar el monestir, l'església de Santa Helena i el poblat pre-romànic, fent un dossier. Vam fer un pícnic per menjar i quan vam tornar a l'alberg vam anar a la platja a relaxar-nos. Més tard vam fer la festa de la última nit (discoteca, jocs, etc..).

Monestir Sant Pere de Roda.
El tercer i últim dia vam anar a veure les ruïnes d'Empúries (El poblat Grec, Romà i l'Asclepi). Vam tornar a l'alberg per menjar, recollir i finalment vam tornar a l'Hospitalet.
Ens ho vam passar molt bé, aquest camp d'aprenentatge ha estat molt entretingut, m'han agradat molt totes les activitats fetes i les històries que ens han explicat els professors que han estat amb nosaltres durant l'estada a l'Escala.
Us deixem un enllaç al vídeo que hem elaborat amb les fotos dels tres dies a Empúries.

C. Hernández

Ruïnes d' Empúries.

REPORTATGE: Els Bancs d'aliments

Els bancs d'aliments són entitats benèfiques sense ànims de lucre que recullen aliments de supermercats, entitats o persones que ofereixen i els donen a la gent que no té recursos per comprar o simplement perquè estan passant fam. 
-
Alguns dels aliments que reparteixen per aquesta causa
 A la nostra ciutat hi ha diverses entitats que fan recollida d'aliments com ara esplais, esglésies, fins i tot les escoles i instituts últimament estan fent una mena de bancs d'aliments per contribuir amb aquesta causa.

Podem trobar els bancs d'aliments a diferents punts de la nostra ciutat. Al nostre barri, Bellvitge, en diversos esplais i esglésies (AE Nou Quitxalles, Església Sant Joan Evangelista, entre altres). També podem trobar bancs d'aliments a la Creu Roja on hi ha aproximadament 140 persones, la gran majoria voluntàries, ajudant a distribuir l'aliment i a complir aquest propòsit.
 
Aquesta és l'etiqueta que ens diu que l'aliment és del pla d'ajuda i està prohibida la seva venta.
S'ha comprovat que a la nostra societat s'estan destruint aliments en bon estat, que compleixen totes les normes sanitàries i amb iniciatives com aquesta, aconsegueixen que altres persones puguin aprofitar els aliments.
El pla d'ajuda alimentària en aquests últims anys ha duplicat la seva demanda en empreses receptores d'aliments. És per això que necessiten l'ajuda de totes les persones que vulguin aportar el seu granet de sorra en aquest projecte.


 https://www.bancdelsaliments.org/
T.Saldías.