dijous, 21 de novembre del 2013

Els alumnes de segon de batxillerat del nostre centre estan a punt de lliurar el seu treball de recerca

Un altre any amb el Treball de Recerca

Un any més, els alumnes que ara fan 2n de Batxillerat fan el Treball de Recerca.
Aquest treball consisteix en que els alumnes facin una petita investigació sobre algun tema en concret que els interessi i el dia 19 de desembre l'hauran d'exposar oralment i d'entregar per escrit davant d'un tribunal constituït per diferents professors.
S'avalua tenint en compte l'actuació durant la realització del treball, l'informe escrit i la presentació oral i representa el 10% de la qualificació final de batxillerat.
Cada alumne que fa el Treball de Recerca adquireix un tutor/a (que pot ser un professor/a) que l'ajudarà a desenvolupar la investigació i/o a trobar la informació que necessita.
Per a desenvolupar el treball de recerca correctament és necessari aplicar un mètode de treball sistemàtic i seguir-ne diferents etapes pas a pas.
Desitgem molt bona sort a tots els alumnes que hagin de fer el Treball de Recerca quest curs.
Planificació fer a fer un bon Treball de Recerca.
Andreea. C.

Bloggers que decoren el Nadal a l'Hospitalet

Aquest nadal gaudirem d'una decoració divertida i artesanal als carrers de la nostra ciutat

Estatua de l'Acollidora,decorada durant el moviment Urban Knitting.
Una decena de bloggers, especialistes manualitats,estan teixint dues peces de grans dimensions que decoraran els nostres carrers de l'Hospitalet aquest nadal,i formaran part  de les sorpreses de la encesa de les llums de Nadal, que es celebra el 29 de Novembre a quarts de set de la tarda a la Plaça de l'Ajuntament, així que caldrar esperar fins aquest dia per poder veure la gran sorpresa.

Les artesanes, es reuneixen per abançar el màxim possible el seu treball,totes acudeixean a l'edifici de Ca n'Arús.
Durant les festes de la ciutat, la passada primavera ellas van ser les que van teixir les peces de ganxet, per decorar els arbres de la ciutat.També van participar  al moviment urban knitting,decorant l'Acollidora.
Aquest tipus de d'activitats,son intervencions que es fan sobre el elements de la via pública, com ara arbres,papereres,estatues,pivots...tot amb peces de ganxet o mitja,sempre sense danyar cap dels elements.

La Rosa de Lliam Garcia, és una de les deu bloggers que participa al projecte, i diu que no es poden donar detalls sobre el treball que estan fent, però que estan i·llustrant diferents elements de la ciutat.
Cadascú treballa una part i després totes posen les seves parts en comu,i així li donen forma a la peça final.
Imatge del arbres de l'Hosptalet decorats la passada primavera
L'activitat ja té hashtag a Twitter:
#trencaelgelLH.
Arbres de l'Hosptalet decorats amb ganxet.


                                                                   



                                                                                                                                                                                                                                                                     Soraya.S      








Simulacre d'incendi a l'Institut Bellvitge

Fa dues setmanes es va fer el primer simulacre d'aquest curs 2013/14

Fa dues setmanes, el divendres 8 de Novembre del 2013, a les onze i quart, es va fer un simulacre d'incendi. Aquest any, es pot dir que tothom ho va fer bé, i va sortir pel lloc on li tocava. Vam trigar tres minuts i quinze segons en sortir, un temps récord..És l' any que menys hem trigat en duu a terme l'evaquació.
Els alumnes estaven a les classes i va tocar l'alarma d'incendis, després de tancar totes les finestres, sortir ordenadament de les aules, tancar la porta i baixar per les escales fins a sortir al pati o l'entrada principal (segons a quina aula on es trobés l'alumnat). El lloc de trobada va ser la Plaça de la Cultura.. Després del recompte de l'alumnat per part dels professors, tothom va tornar al centre per continuar amb l'activitat normal de les classes.

Simulacre d'incendis
El nostre institut
Mar.S.

Restauren l'antic institut-escola "El Pla Llobregat" per fer una Escola de Música

L'antiga Secció d'Educació Secundària del barri d'El Gornal, tindrà un nou ús l'any que ve 

L’ajuntament d’Hospitalet de Llobregat ha decidit traslladar l’escola música a l'antiga escola de primària i secundària "El Pla de Llobregat", al barri del Gornal. La restauració costarà uns 1,3 milions d’euros. Les obres començaran el pròxim mes de març de 2014.
L’antiga escola fa 15 anys que no acull professors, ni alumnes. En els últims anys ha estat la seu de diferents entitats esportives i culturals del barri. 
Un cop reformat, comptarà amb 30 aules per a les classes de música, dansa i teatre. També comptarà amb un petit auditori. Els nous equipaments es posaran en funcionament el proper mes de setembre de 2014.
L’Escola de Música-Centre de les Arts compta actualment amb 1.300 alumnes. Ofereix formació a partir dels 4 anys i també per a adults amb la particularitat de treballar sempre per a tocar en un conjunt instrumental, ja sigui una orquestra clàssica, una big band o un combo de música moderna, entre d’altres formacions.
Alumnes de l'escola de música de L'Hospitalet 

Imatge recent de les instal·lacions de  l'escola El Pla.
Y.Beltrán.

L'alumne número 1.000 a l'Estel Blau!

La Llar d'infants l'Estel Blau ha matriculat l'alumne número 1.000

L'escola bressol l'Estel Blau, una societat sense ànims de lucre que ofereix serveis infantils, a complert 19 anys al barri de Bellvitge. Aquesta setmana van celebrar la matrícula de l'alumne número 1000.
“La confiança de les famílies en el nostre projecte educatiu ha estat la clau de la nostra continuïtat al barri", afirma l'Inma Moreno, directora de l'Escola Bressol. 
L'Estel Blau es va crear l'any 1994 per la necessitat d'algunes famílies, vinculades a l'Esplai Alheña, de que algú fes de cangur mentre anaven a treballar.
L’any 2000, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya els va concedir el número docent de centre i van ocupar algunes sales de l'escola La Marina. Avui en dia, tenen el seu propi centre al carrer Prat, 41.


Logotip de l'escola bressol l'Estel Blau
Alumnes de l'Estel Blau realitzant una activitat organitzada 



Andreea C.