dilluns, 5 de març del 2012

BELLVITGE EN LLUITA

Els ciutadans de Bellvitge volen saber més sobre el document pactat entre CiU i PP

Els ciutadans es van entrevistar el dia 1 de març amb la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert. Per demanar-li una solució al tancament del cap de la Rambla Marina. El representant dels veïns ha demanat poder entrevistar-se amb el conseller de Salut, Boi Ruiz. Els veïns seguiran amb la protesta fins que es reobri el CAP.

A.BALLESTER

Visita a l'Educateca

Els alumnes de 3r de l' INS Bellvitge van assitir a l'educateca 


Els alumnes de tercer curs d'ESO del nostre centre van anar a l'oficina "EDUCATECA", que està situada al barri de la Torrassa, per informar-se de les sortides quan acabin l'ESO.
L'EDUCATECA és una oficina on hi poden anar joves i adults a informar-se de les sortides d'estudi i treball a les que poden optar quan acabin d'estudiar.
El taller va constar de dos parts:
A la primera part, van explicar el què podrien fer després de l'ESO. Van preguntar d'un en un el què volien fer de gran i van donar informació de què tenien que fer per aconseguir el seu objectiu.
En la segona part els hi van ensenyar com omplir un currículum i la difèrencia que hi ha entre "treball" i "curro".
Després de fer les dues activitats, els hi van dir que podien tornar quan volguessin, o demanar una cita amb una assistenta que els hi donaria més informació. 

La web de l'EDUCATECA és: www.joventutlh.cat  

J.Villarino i N.Vera

diumenge, 4 de març del 2012

Entrevista a Pablo Castro

Avui entrevistem al Pablo, un dels conserges del nostre Institut


"Us aconsello que estudieu molt. Els estudis tenen un sentit en si per enriquir-vos com a persones i després des del punt de vista laboral, com més preparats esteu, més fàcil us serà trobar feina"
T'agrada ser el conserge de l'institut?
Sí, perquè és un treball tranquil, tot i que també hi ha moments estressants.

Et cansa molt treballar de conserge?
Hi ha dies que si, sobretot a l'estiu que és quan es fan reformes i es mouen les taules i cadires. La gent té la imatge que els conserges només estan allà asseguts al seu lloc. Això és part de la nostra feina però fem moltes coses més perquè tot rutlli al centre.

Et posen molt treball de conserge?
Déu n'hi do, faig la feina de conserge però també fem altres tasques, per intentar ajudar. Últimament he estat fent forats amb l'enquadernadora als alumnes per l'assignatura de Tecnologia. Feien un moneder amb papers plastificats que després anaven cosits.

Què és el millor i el pitjor de la teva feina?
El millor és l'horari, i el pitjor...doncs m'agrada quasi tot, no trobo res que no m'agradi.

Què has estudiat?
He estudiat Filologia Anglesa. Us aconsello que estudieu molt. Els estudis tenen un sentit en si per enriquir-vos com a persones i després des del punt de vista laboral, com més preparats esteu, més fàcil us serà trobar feina. A l'oposició que vaig aprovar es van presentar milers de persones.

Per què t'agrada el teu treball?
Perquè tinc tracte amb gent i sempre tinc coses a fer i em passa el temps ràpid.

Per què has decidit ser conserge?
La meva vocació sempre ha estat ser professor i de fet era professor d'Anglès interí abans d'entrar a treballar com a conserge després d'aprovar l'oposició de subaltern. Són dues feines molt diferents però vaig preferir tenir una feina més segura ja que com s'ha vist, el Departament d'Ensenyament ha anat reduint professors.
Quant temps portes treballant a l'institut?
Porto treballant a l'institut 2 anys i 6 mesos.

Què és la cosa més estranya que t'ha demanat un alumne?
Doncs no ho recordo, generalment em demanen coses normals.(guix, fotocòpies, claus, etc.)

A.Ortega