dijous, 19 de gener del 2012

Tallers d' empatia


Els nens i nenes de l' Hospitalet han fet alguns tallers per experimentar que és viure amb alguna discapacitat.

A la nostra ciutat, s'han fet uns tallers per saber què és viure amb una discapacitat, com per exemple: Anar amb cadira de rodes pel carrer, pintar amb la boca, posar-se ulleres tacades i caminar pel carrer amb elles ,etc.... L'objectiu d' aquests tallers és consienciar a la societat, intentar integrar a persones amb dicapacitats fisiques o visibiliat reduïda, fer un esforç
d'ajudar-los a fer la seva vida diària més fàcil i normalitzar la seva situació. També un altre objectiu és desenvolupar més els nostres sentits i aprendre coses noves. S' ha fet en honor del dia internacional de les persones amb discapacitat.

A. Miñán i M. Martínez

AEBALL ajuda als hospitalencs a buscar feina

Aeball és una associació empresarial de l'Hospitalet i Baix Llobregat de representació, gestió, defensa, coordinació i foment dels interessos professionals.
Aeball agrupa més de 3.000 empreses, que generen més de 48.000 llocs de treball ubicats a l'Hospitalet de Llobregat i la comarca del Baix Llobregat.
Es va crear l'any 1.984 a L'Hospitalet i la seva funció és autònoma i independent de qualsevol entitat, organització, administració pública, partit polític, etc.
El que fan és col·laborar en el progrés econòmic i social dins del marc de l'economia de mercat, també defensen i representen els interessos econòmics, tècnics, laborals i socials tant a nivell públic com privat.


P.Galdeano i Y.Ojeda

Jornada solidària


L'últim dia de classe, dijous 22 de desembre, tot l'institut des de 1r d'ESO fins a 2n de BATXILLERAT van fer una sortida a diferents entitats solidàries. Cada curs va anar a un lloc diferent.

Els de 1r ESO van anar a peu fins a la parròquia de Bellvitge, a la fundació "La Vinya".
2n d'ESO i USEE, van anar amb transport públic (metro) fins a Florida on està "La Creu Roja de l`Hospitalet".
Els alumnes de 3r d'ESO van anar amb metro fins a la parada de Marina i van caminar fins a la "Creu Roja de Barcelona".
4t d'ESO també va anar amb metro fins a Arc de Trionf, junt amb els alumnes de 3r que van anar a una parada més. "La fundació ADSIS" i la "Fundació Bayt" els esperaven fora de la parada.
Els de 1r de Batxillerat van anar a "Enginyers sense fronteres" i els de segon van anar al "Servei Civil Internacional" al C/del Carme.

Va ser una activitat molt agradable i esperem repetir-la l'any vinent
D.Medina i F.Soriano

Loteria del nen


Com cada any, el 6 de gener es va realitzar el sorteig de la loteria del nen. El número premiat va ser el 92.225. A l'Hospitalet es van vendre deu sèries del segon premi, el que suposa uns deu milions d'euros en premis. Ramon Olier que té l'administració del número 13 de L'Hospitalet des de 1987, ha venut 10 sèries en finestreta. ''Estem molt contents perquè això representa molt, és del més gran que pot passar a una administració de loteries''. Oliver assegura que el premi ha estat venut per finestreta. Els afortunats han estat famílies obreres veïnes del barri de la Florida.D. Pastor i A. Ortega.
 
 

ARTICLE D'OPINIÓ: Retallades i més retallades!

Aquest últims mesos el Govern ha estat fent moltes retallades , una d'elles és tancar el CAP de la Marina. Tancar aquest servei tan important pel barri representa que hi haurà moltíssima gent que tindran que desplaçar-se a altres CAP's més llunyans, i molts d'aquests usuaris són persones grans i amb dificultats de mobilitat. Per això un munt de persones del barri, la major part persones grans i infermers/eres, estan duent a terme mesures de protesta al CAP per aconseguir que no el tanquin per sempre i que el reobrin. Molts veïns es manifesten per les nits amb pancartes per reclamar els seus drets a una sanitat de qualitat. És admirable la capacitat d'organització dels veïns, tan de bo ho aconseguim!

M.Montroig

ARTICLE D'OPINIÓ: Falten espais per jugar

A L'Hospitalet no hi ha espais per a què puguin jugar nens i nenes, ja que els veïns i veïnes del barri, es queixen i diuen: ''Aquí no s'hi juga jugueu en un altre lloc''. Per això els nens i nenes que volen jugar s'han de ''colar'' a diferents llocs com per exemple les escoles de L'Hospitalet, i poder jugar tranquils sense molestar als veïns i veïnes, però si ve la policia han de saltar corrents perquè no els hi posin una multa. Per això, a L'Hospitalet, podrien fer un espai on es pugui jugar tranquil·lament, sense molestar a ningú i que sigui de lliure accés.


A. Cano

EXCREMENTS D'ANIMALS AL CARRER

Hi ha gent que encara no s'ha acostumat a ser responsable amb la brutíssia del seu animal de companyia

Trobo una vergonya que encara avui en dia, els amos d'animals de companyia no es responsabilitzin de les caquetes, suposo que si els amos van al lavabo, quan acaben de fer les seves necessitats estiren de la cadena. Què els hi costaria recollir els excrements del seu animal de companyia, doncs? Amb la pudor que fa i el risc que ho trepitgem!

Tot i que l'Ajuntament i els veïns han intentat posar remei a aquest problema fent campanyes de publicitat, no han tingut tot l'èxit que s'esperava...La gent passa, i deixa que el seus animals decorin el carrer amb els seus "molestos pastissos"!
M.J. Fernández

OPINIÓ: Discoteques que discriminen

Aquest any he anat a una discoteca que es diu "UP & DOWN", no m'ha agradat gens que no deixin entrar a uns amics perquè són del Marroc. Em van explicar que l' altre dia davant d' aquesta discoteca hi van veure una baralla d'àrabs i per aixòara no els deixen entrar. Amb això em vull referir que no tots són iguals, que ells no tenen que pagar el que facin altres persones per ser del mateix país .Tampoc m' agrada gens que alguns nois no els deixin entrar per les bambes que porten o pel tall de cabell. Jo crec que no té res a veure això amb tenir ganes de divertir-se. Algunes vegades em quedo sorpresa, perquè a les noies les deixen entrar vestides com volen i als nois no. Penso que per ballar i passar-s'ho bé, no importa com vas vestit, ni d' on ets!
M.Martínez