dijous, 22 de març del 2012

La contaminació a l'Hospitalet és elevada però per sota del límit del permés

A la web de la "Saboga" es poden consultar els índex de contaminació de l'Hospitalet

L'entitat ecologista SABOGA, ha posat a disposició del ciutadans una aplicació, a través de la seva pàgina web, que permet consultar les dades de contaminació atmosfèrica pràcticament en temps real.
La Saboga, mitjançant un enllaç a la web de la xarxa pública, cada hora publica els nivells de qualitat de l'aire.
Hi ha dos indicadors: els índexs de diòxid de nitrogen i de partícules de menys de 10 micres disperses per l'atmosfera. Aquests dos contaminants són els que més causen problemes de salut.
El portaveu de l'entitat la Saboga, Marc Folch, va presentar uns índexs de contaminació elevats, però per sota del límit permès. ''Les dades són iguals que la resta del any, estem una miqueta la límit del que marca la normativa europea i per sobre de les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut''.


 W.Prada  i  G.Neumann

En Sami necessita la nostra ajuda

Un alumne de l'Escola "La carpa" necessita un donant de medul·la

La directora de l'escola La Carpa de Can Serra ens ha escrit demanant-nos ajuda.
Un nen de la seva escola necessita un transplantament de medul·la òssia. És urgent, SAMI, que està estudiant de 2n grau de primària, s'ha vist afectat per aquesta espantosa malaltia, la leucèmia. Per la seva curació necessita un donant genèticament compatible no familiar.
Aquest donant pots ser TU! En Sami et necessita!
Per major informació, visita la pàgina web de la fundació Josep Carreras ---> www.fcarreras.org
                                  
                                                                 Tel.: 900 32 33 34                             






                                                 L. Cuesta i J. Espot

dilluns, 19 de març del 2012

Fenòmens meteorològics a l'Hospitalet

Misteriosa boira sorprèn als ciutadants de l'Hospitalet

El passat dimecres 14 de març, una misteriosa boira va sorprendre els habitants de l'Hospitalet. Diversos barris de la zona van estar també afectats, entre ells Bellvitge, el Gornal, la Florida i algunes zones de la ciutat de Barcelona.
Els habitants de l'Hospitalet van pasar d'un matí calorós a un sobtat fred cap a la tarda. La durada d'aquest fenomen es va produïr durant tota la tarda fins ben entrada la matinada.
Hi ha alguna explicació per aquests fenomens?
Nosaltres hem trobat una...

Segons explicacions d'alguns dels professors de ciències del nostre institut, aquesta boira és consequència del canvi d'estació, ja que ja estem entrant a la primavera. Les plantes absorbeixen la humitat de la boira, doncs la necessiten perquè les seves flors brotin.

Segons Aleix Diz, professor de Física i Química, aquesta boira és producte d'una condensació pel CO2, que a l'estar en contacte amb l'aigua freda del mar i amb l'oxigen calent provoca la boira.
Miguel Sanz, professor de Biologia, afegeix que, quan baixa la temperatura, augmenta el contingut de vapor d'aigua a l'ambient.
Xavier Romay, professor de Biologia, explica que els fenomens d'ahir es van donar per causes molt naturals, ens va sorprendre a tots, però creu que la boira d'ahir no va tenir res a veure amb això del canvi climatic ni el CO2 ni res d'això.

Això és el que opinen els nostres experts, i ara... Què en penses tu? Deixa el teu comentari!

L. Cuesta i J. Espot