dilluns, 19 de març de 2012

Fenòmens meteorològics a l'Hospitalet

Misteriosa boira sorprèn als ciutadants de l'Hospitalet

El passat dimecres 14 de març, una misteriosa boira va sorprendre els habitants de l'Hospitalet. Diversos barris de la zona van estar també afectats, entre ells Bellvitge, el Gornal, la Florida i algunes zones de la ciutat de Barcelona.
Els habitants de l'Hospitalet van pasar d'un matí calorós a un sobtat fred cap a la tarda. La durada d'aquest fenomen es va produïr durant tota la tarda fins ben entrada la matinada.
Hi ha alguna explicació per aquests fenomens?
Nosaltres hem trobat una...

Segons explicacions d'alguns dels professors de ciències del nostre institut, aquesta boira és consequència del canvi d'estació, ja que ja estem entrant a la primavera. Les plantes absorbeixen la humitat de la boira, doncs la necessiten perquè les seves flors brotin.

Segons Aleix Diz, professor de Física i Química, aquesta boira és producte d'una condensació pel CO2, que a l'estar en contacte amb l'aigua freda del mar i amb l'oxigen calent provoca la boira.
Miguel Sanz, professor de Biologia, afegeix que, quan baixa la temperatura, augmenta el contingut de vapor d'aigua a l'ambient.
Xavier Romay, professor de Biologia, explica que els fenomens d'ahir es van donar per causes molt naturals, ens va sorprendre a tots, però creu que la boira d'ahir no va tenir res a veure amb això del canvi climatic ni el CO2 ni res d'això.

Això és el que opinen els nostres experts, i ara... Què en penses tu? Deixa el teu comentari!

L. Cuesta i J. Espot
                


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada