dilluns, 12 de desembre del 2011

Reportatge: Celebritats de l'Hospitalet

La nostra ciutat té alguns ciutadants que han tingut força èxit a la vida, en aquest reportatge us explicarem qui són i què han fet per ser coneguts arreu del món:

Ferran Adrià Acosta

És un prestigiós i innovador cuiner Nascut el 14 de maig de 1962 a l'Hospitalet de Llobregat, és un prestigiós i innovador cuiner. És xef i copropietari del restaurant El Bulli, situat a Cala
Montjoi, a Roses

L'any 2011 El Bulli va tancar les seves portes definitivament.(Girona). Distingit amb tres estrelles a la Guia Michelin i millor restaurant del món segons el Top 50 de la revista Restaurant.

Víctor Valdés i Arribas

És un porter de futbol català que juga al FC Barcelona , Va entrar al Barça l'1 de juliol del 1992. Ha estat internacional amb la selecció espanyola i és el porter titular de la selecció catalana.

Albert Lopo García

És un futbolista català que actualment juga de defensa al Getafe CF , Ha jugat la major part de la seva carrera en l'espanyol, on va estar 8 anys. Es va anar al Deportivo de la Corunya, en què va
jugar 5 anys. I aquesta temporada ha fitxat pel Getafe.


Jordi Alba Ramos

És un futbolista català, jugador del València CF , format a les categories inferiors del FC Barcelona. El 30 de setembre de 2011 fou convocat per primera vegada a la selecció espanyola absoluta, debutant el dia 11 d'octubre contra Escòcia.
2007–2008 València CF
2008-2009 Gimnàstic
2009– València CF

Dani Flaco

Daniel Sánchez fou nascut a Bellvitge. Va jugar al Bellvitge però una lesió va acabar amb la seva carrera de futbolista. Després es va dedicar a la musica. Als 13 anys composà la seva primera cançó; dos anys més tard intervindria en la inauguració de les
Olimpíades de Barcelona participant amb el grup del seu barri "escondido tras una tuba". Feu gires arreu d'Espanya integrat en "Bosquimano"
o acompanyant al grup "Matari". Finalment decidí actuar en solitari. Així es guanyà la fama pels bars de Barcelona, Hospitalet, i àrea metropolitana. Es muntà la seva pròpia banda musical i finalment, la discografia "Vicious Records" descobrí el seu talent i li proposà crear el seu primer CD: "Salida de emergència" al 2006. Al 2009 creà el seu segon disc "Xarnego", on recopilà alguns temes del seu primer disc, traduïts al català.

Antonio Orozco

Es un cantautor espanyol que ha venut mes de 600.000 copies a nivell nacional , Antonio Orozco va néixer a Barcelona i ha viscut a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona). Fill de pares sevillans (Osuna) de classe treballadora, és el major de tres germans.La seva afició a compondre, cantar i tocar la guitarra es remunta quan, amb 15 anys, en un viatge a Sevilla, al barri de Triana. Veu i escolta cantar i tocar a uns nois al carrer Betis, a prop del riu Guadalquivir. Va reunir una mica de diners i es va comprar la seva primera guitarra, que encara conserva.
Joan Saura o Laporta


És un polític català, ha estat conseller d'Interior. És el president d'Iniciativa per Catalunya Verds , Joan Saura i Laporta (Barcelona, 1950) és un polític català, ha estat conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya de la Generalitat de Catalunya de 2006 a 2010 i conseller de Relacions Institucionals i Participació de 2003 a 2006. També és el president d'Iniciativa per Catalunya Verds.

Núria Espert i Romero


Núria Espert i Romero (L'Hospitalet de Llobregat, 11 de juny de 1935). És una actriu catalana de teatre, cinema i televisió. Va estudiar a l'Institut Maragall de Barcelona. Amb 16 anys actuava ja en representacions escèniques, mentre estudiava música i idiomes.

Xavier Fernàndez i Fernàndez

Ha estat un destacat jugador de bàsquet català de la dècada dels 90 , ha estat un destacat jugador de bàsquet català de la dècada dels 90. Xavier Fernàndez Fernàndez va néixer a L'Hospitalet de Llobregat el 12 de febrer de 1968. Criat al barri de Bellvitge. Amb una alçada de 1,94 metres i 90 kg de pes, va destacar jugant a la posició d'aler, gràcies al seu excel·lent llançament de llarga distància i als seus grans fonaments tècnics.

José Corbacho

És un actor, director, guionista i humorista espanyol , nascut al barri de Santa Eulàlia (Hospitalet de Llobregat), la seva mare procedeix de Salamanca i el seu pare de la Zarza, província de Badajoz. Va estudiar Ciències de la Informació, i segons ell mateix confessa li queda encara pendent l'assignatura de televisió, i té una gran experiència tant en teatre com en televisió i en comunicació.

Serge Ibaka

És un jugador de bàsquet congolès, nacionalitzat espanyol des de 2011. Actualment, juga al Real Madrid, mentre dura el lock-out a l'NBA on ocupa la posició d'aler-pivot als Oklahoma City Thunder.

Aquests són alguns del hospitalencs il·lustres, segur que n'hi ha molts més!

A. Jiménez i M. Montroig

Entrevista a l'Alfons. Encarregat de la cantina del nostre Institut


1. T'agrada el teu ofici?
Sí, m'agrada molt.

2. Quan va ser la primera vegada que vas treballar a l'institut?
Va ser fa tres cursos.

3. T'agradaria ser professor?
No, no m'agradaria.

4.És molt dura la feina al bar de l'institut?
No, no és molt dura.

5. Més o menys quants entrepans et compren a diari?
Uns 15 entrepans, els que es venen més són els de frankfurt.

6.T'agrada estar en aquest institut o prefereixes un altre?
En aquest institut, m'agrada molt i hi estic molt content.

7.Quina cosa és la que es ven més a la cantina? Els Jumpers.
Quina cosa es ven menys? Els bollycaos.

8. Sempre t'has dedicat a aquest treball?
No, abans treballava de publicitari i m'agradava molt.
Per què vas cambiar?
Perque em vaig quedar sense feina.

9. Si tinguessis oportunitat de montar un bar, ho faries?
Si m'agradaria molt, la meva dona i jo el montaríem a la platja.

10.Quan eres petit volies treballar en un bar?
No.
11. Què volies ser de petit? Publicitari pero ja ho he fet.
Alex.C.

Recollida solidària de menjar i joguines a Collblanc

Des de fa uns dies l'associació de veïns de Collblanc-la Torrassa estan fent una recollida solidària d'aliments o joguines que no s'utilitzen. L'objectiu dels veïns és arribar als 300 kg d'aliments tal i com és va arribar l'any passat. Això es fa per a què famílies que ho necessiten puguin tenir un bon nadal com tots.
Podeu fer els vostres donatius de menjar o joguines en bon estat que ja no utilitzeu.



M. Andreu