dijous, 24 de gener del 2013

ARTICLE D'OPINIÓ: Bandes al barri

Bellvitge és un barri de la localitat d'Hospitalet de Llobregat força tranquil, tot i que en aquests últims anys, han arribat bandes noves d'origen llatinoamericà que han fet posar-nos en alerta. Aquestes bandes són: Latin Kings, Maras 18, Maras 13, Trinitarios, Bloods, Black Phanters, Black Juniors, Ñetas, Vatos Locos 18, Latin Brothers i Lobos.

Aquestes bandes extorsionen, fan petits robatoris, vexen, violen, agredeixen, participen a moltes activitats delictives, o atraquen a la gent del carrer,o bé, a bandes rivals,a més d'això, l'activitat d'aquestes bandes també s'implica per tot L'Hospitalet, en alguns barris més que d'altres.  D'aquests barris cal destacar: Can Serra, Torrasa, Florida i Sta. Eulàlia, en algun d'aquests barris no pots anar vestit amb segons quins colors (que representin els de qualsevol d'aquestes bandes.) o no pots anar per alguns parcs o passejos perquè a algunes hores hi són, fent quedades o reunions per donar més informació a la banda de possibles atacs a rivals o de rivals.
Molts veïns, estan farts d'aquests casos, de baralles i discussions entre bandes rivals, d'objectes o mobiliari urbà que surt força perjudiciat o del soroll que fan,o simplement, perquè tenen fills i naturalment, no volen que creixin en aquests ambients de baralles, perquè resulta perillós. Quan és produeixen conflictes entre bandes, la polícia tarda massa en actuar i trobo que hi ha poca protecció pel ciutadà.

La meva opinió és clara, crec que haurien de pendre mesures urgents amb aquests casos, i actuar l'abans possible per intentar frenar l'arribada de noves bandes i controlar-ho més, perquè alguns veïns tenen por d'anar pel carrer amb nens petits o no volen passar per alguns llocs o carrers on abans podien anar tranquil·lament per por.
Crec que tots aquells joves que s'han perdut d'alguna manera en el camí o no saben quina decisió prendre els hi diria que jugar amb el carrer és perillós, però més ho són les decisions equivocades i els mals camins. Només un mateix té la decisió del camí que vol prendre, tots vam néixer sota les mateixes oportunitats, la resta és l'esforç i les ganes que et mouen a voler aconseguir tot el que et proposis...Teva és la decisió del què fer i del què no fer.

Redacció Bellnet

4 comentaris:

  1. M' agrada molt l' elecció que has fet .... M' agrada l' opinio que has donat , perque tens la rao .:)

    ResponElimina
  2. Moltes grácies per la teva opinió!!!;)

    ResponElimina
  3. Aquesta notcia es mol interesant per que t'irforma de que no pots anar de un color de bandas o algun lloc perque hiha bastantes bandes

    ResponElimina
  4. Esta noticia es la pura neta, me ha gustado mucho y bueno no es guay saber que hay mucha delincuencia de los pandilleros pero cada uno elige lo que quiere ser y si a la final comete esos errores es porque ha querido :/

    ResponElimina