dijous, 24 de gener de 2013

REPORTATGE: L'edifici Hesperia, una icona de Bellvitge

L'any 2002 es va iniciar la contrucció d’un luxós hotel de la cadena “Hesperia Hotels”. Era un hotel de cinc estrelles que va ser acabat i inaugurat al maig del 2006. El va dissenyar l’arquitecte Italo-britànic Richard Rogers, juntament amb els dos arquitectes espanyols Luis Alonso i Sergi Balaguer. Aquest edifici s'ha convertit en una icona de la ciutat i més concretament del barri de Bellvitge. En aquest reportatge descobrirem les novetats que ha aportat aquest complex al barri i les empreses que han instaurat seus a prop de l'Hesperia aprofitant l'afluència de públic al luxós hotel.

L’edifici té un alçada de 105 metres i té 28 pisos i dos pisos subterranis. És un gratacel. La façana està construïda amb formigó, alumini i vidre. Els colors exteriors són el gris i el vermell.
Molts equips de futbol importants es concentren a l’hotel quan juguen amb els dos equips locals; el RCD Español i el FB Barcelona.
A simple vista una de les coses que més destaca  en aquest espectacular hotel, és la cúpula que hi ha a la part superior de l’edifici que és un restaurant anomenat EVO fundat pel famós cuiner Santi Santamaria (26 de juliol de 1957 a Sant Celoni-16 de febrer de 2011 a Singapur amb 53 anys). El restaurant compta amb una “Estrella Michelin”. El restaurant compta amb una selecta bodega de vins i amplia carta de postres d'elaboració pròpia, a més d'un elaborat menú. Malgrat això el restaurant no va tenir gaire èxit i per això es van veure obligats a fer un nou menú “Menú Bouquet”  que va ser més econòmic amb un preu aproximat d’uns  30 euros més iva, beguda i postre que va permetre ampliar la cartellera de clients.

La cúpula de l’EVO vista des de fora.

El restaurant per dins, amb vistes de tota Barcelona.

Al costat de l’hotel hi ha un bar-restaurant anomenat Citrus i uns apartaments que també pertanyen al grup Hesperia (que compta amb servei de parking), una perruqueria i el Media Markt  que han fet que aquella zona de Bellvitge sigui una zona d’oci. També compta amb suites més assequibles que formen part de la cadena “Hesperia Hotels”.

A l’exterior de l’hotel hi ha una gran sala d’actes anomenada Convention Center que va formar part del projecte d’obres. Va ser construït per fer xerrades i tota mena d’actes importants. També es lloga a empreses importants.

També hi ha una gran gimnàs junt a l’hotel anomenat Metropolitan que compta amb 4500 m2 de instal·lacions on destaca una innovadora sala de fitness oberta i equipada amb la ultima tecnologia, també te una piscina de natació, una spa-balneari i al exterior dues pistes de pàdel i un solàrium. També hi ha diverses sales de activitats, estudis de entrenament personals (amb un entrenador personal), pilats... i a mes de això un complet centre de bellesa on es troben els últims tractaments per el cuidat de la pell i diversos tractaments.

Piscina principal del gimnàs

Vestuaris del gimnàs
Vídeo que mostra com es va contruïr l'hotel Hesperia de Bellvitge


S.Moreno
K.García

3 comentaris: