dijous, 25 d’octubre de 2012

Vaga d’estudiants a Espanya


El Sindicat d’Estudiants convoca una vaga els propers dies 16,17 i 18 de setembre

La setmana passada, molt estudiants d’arreu d’España van assistir a la manifestació. En aquest acte no hi assistiren professors, sinó alumnes en contra de les decisions del ministre d’educació José Ignacio Wert.

Al nostre centre, dels alumnes que tenen dret a fer vaga, que són els de 3r d'ESO fins a 2n de Baxillerat,  podien decidir fer vaga 3 dies o només fer-ne el dimecres, que era el dia de la manifestació. Les dades de participació a les jornades de vaga han estat: 155 alumnes van fer vaga el dimecres, 40 els tres dies i 66 alumnes no han fet vaga. 

Els principals motius d’aquesta vaga són  les retallades de 4.000 milions d’euros en el pressupost educatiu, l'acomiadament de gairebé 50.000 professors (el que provoca l’augment dels d’alumnes a les aules),  l’increment de taxes universitàries i a l’eliminació de beques.

Altres motius són:

•Creació de noves selectivitats econòmiques i acadèmiques per accedir a Batxillerat, FP de Grau Superior i Universitat, passant d'un examen de Selectivitat, a tenir-ne tres: 4t d'ESO, 2n de Batxillerat i prova d'accés a cada facultat.

• Creació d'itineraris de la més baixa qualificació des de 3r d'ESO, per amuntegar els estudiants amb més dificultats d'aprenentatge i expulsar-los el més aviat possible del sistema educatiu.


• Entre les noves atribucions que la contrareforma atorga als directors, es troba la de decidir quins professors continuen a la plantilla del centre i quins no.

• D'altra banda qualsevol docent podrà ser canviat de cicle educatiu (passar de secundària a primària, d'escola d'idiomes a Institut o canviar les matèries que imparteix i per a les quals està millor preparat), al mateix temps que es deixarà el marc legal preparat per poder "traslladar el personal funcionari a centres educatius diferents de la destinació", encara que això impliqui el canvi de residència per al docent.
Estudiants a la manifestació del 17 de setembre
S.Moreno2 comentaris:

  1. Molt interessant la noticia, perquè hem de fer vaga per manifestar-nos per l'educació.

    ResponElimina