dijous, 27 d’octubre de 2011

REPORTATGE: Els graffitis que ens envolten

A l’Hospitalet hi ha molts graffitis i signatures per totes les parets, el nostre institut n’és una mostra. A través d’aquest reportatge us explicarem què és un graffiti i també podreu veure imatges de graffitis que podem trobar al nostre barri o a l’institut

El graffiti és un moviment que va sorgir en els anys setanta a Nova York. Algú va començar a escriure "TAKI" al metro. Aquestes signatures (que després i fins avui es coneixerien amb el nom de "tags") es van anar propagant i posant de moda fins que uns anys després ja hi havia un munt de gent pintant als metros novayorquesos. Cada vegada hi havia més competició per veure qui pintava més, fins que a algú se li va ocórrer fer les seves signatures fora del metro. Va ser aleshores quan va començar el veritable boom del graffiti. A poc a poc les signatures es van anar convertint en peces més grans amb farcit, traç, ombres, etc. El moviment s'estengué pels Estats Units. Quan les autoritats es van cansar i van començar a posar vigilància, la cosa va sortir del metro i ja no només es veien en aquest mitjà de transport, també a parets, cartells, etc. Qualsevol superfície era vàlida. El graffiti s'estengué pel món gràcies a un vídeo: Style Wars. (A continuació el podeu veure)


Tal i com hem dit, el nostre entorn més proper està plagat de graffitis i signatures o “tags”. Com podeu veure a les imatges, n’hi de diferents tipus, alguns d’aquests graffitis tenen molts colors i unes lletres molt boniques, d’altres només són taques o signatures. Algunes de les fotografies que us mostrem són fetes al pati del nostre institut, estan fets per gent que salta els caps de setmana a fer les pintades, d’altres van ser fets per alumnes del centre que van fer el taller de graffitis durant l’estiu.
                                    
                                                                                 À.Cano i M.Andreu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada