dijous, 15 de maig del 2014

REPORTATGE: Hotel Renaissance Barcelona Fira

Renaissance Barcelona Fira Hotel és un gratacel de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona). Va ser completat l'any 2012 i té 27 pisos. Està situat a la plaça d'Europa n º 50. Al voltant de l’hotel hi ha la Gran Via, l’Ikea i el centre comercial Gran Via 2.
En el següent reportatge, mostrarem tota mena de detalls sobre l’hotel Renaissance Barcelona Fira, amb informació sobre l’edifici i els seus creadors. Farem una visita virtual a les instal·lacions i entrevistes a treballadors per tal d’entendre el funcionament d'un hotel d'aquestes característiques.

Els artífecs d'aquesta obra arquitectònica van ser els arquitectes i dissenyadors dels estudis "Ateliers Jean Nouvel" (França) i l'estudi català "Ribas & Ribas" (format per José Ribas González i el seu fill Josep Ribas Folguera) porten una dècada treballant junts i fent realitat obres com l'Hotel Renaissance  Fira.
Jean Nouvel                                         L'estudi català Ribas & Ribas 
El sorprenent l’hotel és un jardí vertical. Segons els seus creadors, aquest projecte aporta diversos aspectes innovadors com la transparència de l'edifici o la interpretació del món vegetal.
Fotografia de l'Hotel Renaissance
L'edifici està format per dues torres de 110 metres d'altura unides per dues àmplies galeries. A la galeria existent a mitja altura de l'edifici hi ha un sorprenent restaurant panoràmic envoltat 
Planell del Renaissance 
per elements vegetals.


L'hotel de 357 habitacions destaca notablement del seu entorn. Les façanes orientades a l'est, al sud i a l'oest són d'un blanc enlluernador, mentre que les orientades al nord estan pintades d'un negre mat.


Les palmeres i altres plantes se situen en els diferents elements que comuniquen les dues torres de l'hotel, envolten l'edifici a nivell de la planta baixa i emergeixen de les plantes superiors per integrar-se en la pròpia estructura del jardí vertical. Les fulles de les palmeres tenen una forta presència en les diferents façanes de l'hotel, ja que es reprodueixen a la part coberta de vidre i en la part de formigó.


Els arquitectes tenien la voluntat de construir un element viu i en permanent transformació. Per a això s'aprofita la llum natural durant el dia o l'artificial a la nit, provocant un efecte d'ombres xineses potenciat per l'abundant presència de vegetació.


L'arquitecte José Ribas Folguera ha dit de l'hotel que "és un projecte que va a sorprendre molt perquè és innovador, diferent, que juga amb elements tradicionals i al mateix temps aporta coses com un jardí vertical de 100 metres d'altura amb un recorregut de palmeres a través d'unes passarel·les que permeten anar descobrint l'hotel en cadascun dels seus espais interiors".


Habitacions de l'hotel


Hi ha 357 habitacions dividides en cinc tipologies diferents: 110 deluxe, 88 superior, 66 premium, 87 junior suite y 6 suites. 

Ofereixen bany independent amb assecador de cabell, caixa forta per a ordinadors portàtils amb carregador incorporat, portaequipatge, escriptori, docking station, llum de lectura, planxa i taula de planxar. Les habitacions estan equipades amb telèfon, conexió Wi-Fi, connexió alta velocitat ADSL, televisió LCD amb distintiu d'identificació IP, sintonització de canals nacionals i internacionals, Canal +, un exclusiu servei d'habitacions 24 hores i trucades locals totalment gratuïtes.



El Renaissance Barcelona Fira Hotel està integrat en un espectacular jardí vertical que alberga un total de 293 palmeres de 10 tipologies diferents i més de 30 espècies vegetals originàries de cinc continents: "Les palmeres tindran una forta presència en aquest original jardí vertical": afirmen els creadors. 

Palmeres de l'hotel
El jardí vertical està dividit en tres escenaris diferenciats amb característiques ambientals diferents:
-El primer correspon a les zones exteriors de l'edifici: la base de la construcció que s'adapta a un projecte urbanístic global, la part més alta de l'edifici on es troba la piscina exterior i la terrassa mirador i la planta 26 destinada a les suites i als seus respectius jardins privats. En aquestes zones exteriors es troben palmeres i plantes palmares amb característiques molt semblants. La que més predomina és la Washingtonia, una palmera originària de Califòrnia. Aquesta varietat palmàcia és poc susceptible a patir atacs de plagues a més de ser la més utilitzada a la zona urbana de Barcelona.


-El segon escenari correspon a l'atri central de l'edifici. En aquesta galeria hi ha la palmera Kentia, una modalitat de fulla perenne procedent de l'illa australiana de Howe i que resisteix perfectament la falta de llum. En l'atri es juga amb diferents altures de vegetació combinant kènties amb un altre tipus de plantes palmares. 


La vegetació dins l'Hotel

-El tercer i últim espai més poblat de vegetació correspon al restaurant panoràmic situat a la planta 14. En aquesta àrea es juga amb l'alt fix dels sostres pel que delimita l'alçada màxima dels elements vegetals. Aquest factor ha determinat que la planta amb major presència al restaurant sigui la Yucca elephantipes o Yucca d'interior, una planta arborescent procedent d'El Salvador i Guatemala. Altres plantes amb altura limitada són la strelitzia augusta, originària del sud d'Àfrica, i el palmell robelina.
Part de la terrassa
L'hotel té una terrassa que durant la temporada d'estiu, l'espectacular terrassa-mira-dor El Cel es converteix en el punt neuràlgic d'oci i diversió del Renaissance Barcelona Fira Hotel. Situat a la planta 27 ja més de 100 metres d'altura. El Cel sorprèn per la seva privilegiada ubicació i les seves immillorables vistes panoràmiques sobre la ciutat de Barcelona.
El Cel té una piscina negra de 21 metres de llarg. 


A partir de les 21h El Cel es transforma en una terrassa de referència. 

Piscina de la terrassa











Aquí us deixem un vídeo per veure i conèixer millor l'Hotel Renaissance:

Selene P. i Andreea C.

1 comentari: