dijous, 15 de maig del 2014

Guanyadores Premi UPF al millor TR

El passat 26 d'Abril, dues alumnes de 2n de Batxillerat van rebre el premi UPF al millor Treball de Recerca.

Les companyes Sara Gubert i Jennifer Molina de 2n de batxillerat van participar fa unes setmanes a un concurs en el què competien pel millor TR en l'àmbit de les llengües i el llenguatge a la UPF (Universitat Pompeu Fabra).  

En aquesta sisena edició, s'hi van presentar un total de 28 treballs de recerca de batxillerat.
Un jurat format per experts en lingüística va decidir els treballs guanyadors i el 1r premi va ser atorgat a Jennifer Molina Martínez i Sara Gubert Cellalbo (del nostre Institut) : "Étude de la mise en pratique de l'intercompréhension".
Vam parlar amb aquestes dues noies i ens va explicar una mica en què consistia el treball i més coses.
El TR tracta sobre la intercomprensió de les llengües romàniques, és a dir, la comprensió existent entre les llengües provinents del llatí. Van intentar demostrar la diferència que hi ha entre aprendre una llegua romànica i una llengua d'una altra família com l'anglès. 
Les nostres companyes afirmen que el tema va sorgir per un projecte que van fer a 1r de Batxillerat anomenat Galanet. Aquest projecte consistia a parlar amb estudiants d'altres països com italians, francesos i portuguesos a través d'una plataforma a Internet i posar en pràctica la intercomprensió. Es van interessar pel tema ja que en aquesta plataforma feien treballs relacionats amb això i van decidir que seria un tema molt interessant pel seu TR.
A l'hora de fer el treball també es van trobar amb certes dificultats com ara a l'hora de fer les enquestes (buscar el mateixos textos en diferents idiomes i trobar voluntaris) i en redactar tot el treball en francès. 
Els professors que les van ajudar van ser sobretot  la seva tutora del TR Cristina Lucerón i també el Ricard Vázquez.

Les nostres companyes van donar un consell de cara a l'any vinent a tots i totes aquells/es que faran el Treball de Recerca:
Jennifer Molina i Sara Gubert, guanyadores al millor TR
"Que no es conformin amb res, que des del principi vagin a per la nota màxima i que encara que al principi és difícil pensar que pots aconseguir-ho, res és impossible. Si t'involucres amb el teu treball i esculls un tema que de veritat et motiva a treballar, qualsevol pot aconseguir el que es proposa. En el nostre cas, sentim que tot l'esforç ha valgut la pena i estem molt orgulloses."



"Valorem l'experiència molt positivament i mai l'oblidarem. Va ser molt important per nosaltres dues i, a més a més, no ens ho esperàvem. La final va ser molt emocionant i ens agradaria repetir-la moltíssimes vegades més. " Afirmen les guanyadores.


Guanyadors dels premis UPF











Andreea C. i Mar S.

1 comentari: