dimarts, 27 de maig del 2014

JORNADA PROGRAMA: Jornada catalana d'ensenyament de programació a primària i secundària

Els nostres alumnes han fet de "Mestres de Mestres". Han ensenyat allò que aprenen a Robòtica i Tecnologia a mestres i professors.

El passat dissabte dia 17 de maig, alumnes de robòtica i d'altres de 4t i 1r de Batxillerat del nostre institut, van anar a fer de ''mestres de mestres'' en una jornada sobre programació. Hem pogut parlar amb els nois de 3r d'ESO que hi van anar i ens han explicat l'experiència. Es tracta d'una jornada d'intercanvi d'experiències entre professors on s'hi pot anar a exposar, explicar i escoltar.
La professora del nostre centre, Carolina Crespo, ha explicat  que va voler que ho presentessin els seus alumnes i no ella mateixa, perquè confia en ells i volia que es donessin compte que està molt contenta del seu treball del dia a dia, i que ho fan molt bé.
Els companys de 3r d'ESO, van fer un robot que pot fer dues coses: executar un programa autonomament o bé ser controlat de forma remota, a través de l'ordinador o el mòbil. L'entorn de programació utilitzat s'anomena App Inventor 2. Al principi, sel's va fer molt difícil perquè no tenien ni idea de com montar un robot i programar, va ser difícil pel disseny i la programació.
Quan van anar a l'acte, van explicar tot el què havien fet al llarg del curs devant dels professors, aquests els van felicitar pel seu bon treball. Estaven una mica nerviosos però ho van fer molt bé. Els van aplaudir molt i parlen d'ells al twitter.

A continuació, us deixem uns enllaços on hi podreu trobar més informació i imatges de la jornada:









Programació i robot 

















Imatge de l'entorn de programació amb el què treballen.


M.Sanchez i Y.Beltrán