dijous, 24 de gener del 2013

REPORTATGE: L'edifici Hesperia, una icona de Bellvitge

L'any 2002 es va iniciar la contrucció d’un luxós hotel de la cadena “Hesperia Hotels”. Era un hotel de cinc estrelles que va ser acabat i inaugurat al maig del 2006. El va dissenyar l’arquitecte Italo-britànic Richard Rogers, juntament amb els dos arquitectes espanyols Luis Alonso i Sergi Balaguer. Aquest edifici s'ha convertit en una icona de la ciutat i més concretament del barri de Bellvitge. En aquest reportatge descobrirem les novetats que ha aportat aquest complex al barri i les empreses que han instaurat seus a prop de l'Hesperia aprofitant l'afluència de públic al luxós hotel.













L’edifici té un alçada de 105 metres i té 28 pisos i dos pisos subterranis. És un gratacel. La façana està construïda amb formigó, alumini i vidre. Els colors exteriors són el gris i el vermell.
Molts equips de futbol importants es concentren a l’hotel quan juguen amb els dos equips locals; el RCD Español i el FB Barcelona.
A simple vista una de les coses que més destaca  en aquest espectacular hotel, és la cúpula que hi ha a la part superior de l’edifici que és un restaurant anomenat EVO fundat pel famós cuiner Santi Santamaria (26 de juliol de 1957 a Sant Celoni-16 de febrer de 2011 a Singapur amb 53 anys). El restaurant compta amb una “Estrella Michelin”. El restaurant compta amb una selecta bodega de vins i amplia carta de postres d'elaboració pròpia, a més d'un elaborat menú. Malgrat això el restaurant no va tenir gaire èxit i per això es van veure obligats a fer un nou menú “Menú Bouquet”  que va ser més econòmic amb un preu aproximat d’uns  30 euros més iva, beguda i postre que va permetre ampliar la cartellera de clients.

La cúpula de l’EVO vista des de fora.













El restaurant per dins, amb vistes de tota Barcelona.

















Al costat de l’hotel hi ha un bar-restaurant anomenat Citrus i uns apartaments que també pertanyen al grup Hesperia (que compta amb servei de parking), una perruqueria i el Media Markt  que han fet que aquella zona de Bellvitge sigui una zona d’oci. També compta amb suites més assequibles que formen part de la cadena “Hesperia Hotels”.













A l’exterior de l’hotel hi ha una gran sala d’actes anomenada Convention Center que va formar part del projecte d’obres. Va ser construït per fer xerrades i tota mena d’actes importants. També es lloga a empreses importants.













També hi ha una gran gimnàs junt a l’hotel anomenat Metropolitan que compta amb 4500 m2 de instal·lacions on destaca una innovadora sala de fitness oberta i equipada amb la ultima tecnologia, també te una piscina de natació, una spa-balneari i al exterior dues pistes de pàdel i un solàrium. També hi ha diverses sales de activitats, estudis de entrenament personals (amb un entrenador personal), pilats... i a mes de això un complet centre de bellesa on es troben els últims tractaments per el cuidat de la pell i diversos tractaments.

Piscina principal del gimnàs













Vestuaris del gimnàs












Vídeo que mostra com es va contruïr l'hotel Hesperia de Bellvitge


S.Moreno
K.García

ARTICLE D'OPINIÓ: Bandes al barri

Bellvitge és un barri de la localitat d'Hospitalet de Llobregat força tranquil, tot i que en aquests últims anys, han arribat bandes noves d'origen llatinoamericà que han fet posar-nos en alerta. Aquestes bandes són: Latin Kings, Maras 18, Maras 13, Trinitarios, Bloods, Black Phanters, Black Juniors, Ñetas, Vatos Locos 18, Latin Brothers i Lobos.

Aquestes bandes extorsionen, fan petits robatoris, vexen, violen, agredeixen, participen a moltes activitats delictives, o atraquen a la gent del carrer,o bé, a bandes rivals,a més d'això, l'activitat d'aquestes bandes també s'implica per tot L'Hospitalet, en alguns barris més que d'altres.  D'aquests barris cal destacar: Can Serra, Torrasa, Florida i Sta. Eulàlia, en algun d'aquests barris no pots anar vestit amb segons quins colors (que representin els de qualsevol d'aquestes bandes.) o no pots anar per alguns parcs o passejos perquè a algunes hores hi són, fent quedades o reunions per donar més informació a la banda de possibles atacs a rivals o de rivals.
Molts veïns, estan farts d'aquests casos, de baralles i discussions entre bandes rivals, d'objectes o mobiliari urbà que surt força perjudiciat o del soroll que fan,o simplement, perquè tenen fills i naturalment, no volen que creixin en aquests ambients de baralles, perquè resulta perillós. Quan és produeixen conflictes entre bandes, la polícia tarda massa en actuar i trobo que hi ha poca protecció pel ciutadà.

La meva opinió és clara, crec que haurien de pendre mesures urgents amb aquests casos, i actuar l'abans possible per intentar frenar l'arribada de noves bandes i controlar-ho més, perquè alguns veïns tenen por d'anar pel carrer amb nens petits o no volen passar per alguns llocs o carrers on abans podien anar tranquil·lament per por.
Crec que tots aquells joves que s'han perdut d'alguna manera en el camí o no saben quina decisió prendre els hi diria que jugar amb el carrer és perillós, però més ho són les decisions equivocades i els mals camins. Només un mateix té la decisió del camí que vol prendre, tots vam néixer sota les mateixes oportunitats, la resta és l'esforç i les ganes que et mouen a voler aconseguir tot el que et proposis...Teva és la decisió del què fer i del què no fer.

Redacció Bellnet