dijous, 31 d’octubre del 2013

Cinquena pedalada escolar de l'Hospitalet

El passeig va passar per la riba del riu Llobregat i va finalitzar amb un esmorzar al Parc Nou de Bellvitge

El passat 27 de Setembre, pel matí, dins la setmana del medi ambient, es va realitzar la cinquena pedalada escolar ,en la qual van participar alumnes i consellers verds de quatre escoles i instituts.Un dels centres va ser el nostre, l'Institut Bellvitge.
El recorregut va començar al costat de l'escola Patufet Sant Jordi ,on es van ajuntar els quatre centres i desprès de més d'una hora de recorregut van arribar al parc de Bellvitge on es va finalitzar amb un esmorzar. La finalitat de la pedalada era sensibilitzar als més joves de l'ús de la bicicleta i el seu ús diari.




Imatge dels alumnes passant pel riu Llobregat


Imatge dels alumnes passant per la Travessia Industrial
                                                                                                            Andrea.R

Es busquen 500 voluntaris de l'Hospitalet per ajudar al ''Gran Recapte''

La campanya es durà a terme durant els propers dies 29 i 30 de novembre

Es busquen 500 voluntaris de l'Hospitalet pel ''Gran Recapte'' del Banc d'aliments, ja que aquest any hi ha 20 nous punts de recollida  a la nostra ciutat. L’objectiu és aconseguir 3.000 tones d’aliments arreu de Catalunya. 
Aquesta campanya de recollida s’organitza per cinquè any consecutiu, amb la finalitat d'ajudar les persones més necessitades de Catalunya. L’any passat van recollir més de 2.700 tones d’aliments.Aquest any l’organització espera arribar a les 3.000.
Tothom pot ser voluntari, els menors de 16 anys poden anar acompanyats per un adult. Durant unes tres o quatre hores, han d’estar al punt de recollida per donar la benvinguda als clients del supermercat i explicar la campanya o bé recollir les donacions de la gent a la sortida.
Els aliments que es demanen són els mes bàsics i de més llarga durada com ara, oli, llet, llegums secs o en llauna, conserves de peix com ara tonyina o sardina.
Més d’un milió i mig de persones a Catalunya pateixen mancances alimentàries.
Des del 2008 i fins el 2010, el banc dels aliments va doblar els beneficiaris i ara aquest creixement ha disminuït.
A tota Catalunya el Banc d’Aliments ja ha aconseguit la meitat dels 15.000 voluntaris que necessiten pel ''Gran Recapte''.
Aquí pots trobar tota la informació per poder participar: http://www.granrecapte.com/


Alguns del aliments recollits l'any passat al ''Gran Recapte''



Voluntàries de la fundació fent el  ''Gran Recapte'' durant l'any 2012.




                                                                                                                             Soraya.S

                                                                                                                     


''Vine als mercats de L'H i et muntarem un bon pollastre''

Els mercats estan fent tallers perquè els joves s'hi acostin

Avui en dia, els mercats estan fent tallers de cuina perquè els joves s'acostin més a aquests equipaments municipals, on no hi solen anar els joves .Tot això, ho estan fent a través d'una campanya de promoció durant el mes d'octubre. Estan fent aquestes accions perquè la gent jove s'acosti a una bona alimentació i se n'adonin que es pot cuinar  ràpid i sa.L'organització està fent eslògans que els posen a les parades dels mercats tant en les de menjar com en les de tèxtil. Amb frases com a "Vine als mercats de L'H i et muntarem un bon pollastre".Hi ha vuit equipaments   de barri on podrem veure la campanya:

·Mercat del Centre
·Mercat Collblanc
·Mercat de Santa Eulàlia   
Imatge del Mercat de Bellvitge
·Mercat  de Florida 
·Mercat  del Torrent Gonral
·Mercat  Can Serra 
·Mercat de Bellvitge
.Mercat 2 Bellvitge












                                                                                                                                                                                                                       S.Tarrasa

Nous professors a l'Institut BellviItge

Nou curs 2013-2014, nous docents al claustre


Aquest curs hi ha nous professors al nostre institut. Com ja sabeu, cada any entren nous docents i hem decidit fer una notícia per presentar-los i per poder conèixer-los millor ja que ja formen part de la nostra gran ''família''.

Per començar, us presentem al nou professor David Lapuente que dóna classes d'educació Visual i Plàstica i de Dibuix Tècnic a 1r i 2n d'ESO i 1r de Batxillerat. No és tutor de cap curs. Va treballar a instituts com Santa Eulàlia i BVII. La seva ciutat d'origen és Barcelona i diu que se sent bé al nostre institut.
David Lapuente

També ha vingut una nova professora: Anna Giner. Dóna classes de Ciutadania, Empreneduria, Aula d'acollida, Ciències Socials de diversitat i Economia d'empresa a tots el cursos del nostre centre des de 1r d'ESO fins a 2n de Batxillerat. No és tutora de cap curs i va treballar a l'institut Santa Eulàlia, al Margarida Xirgú i al IES Eduard Fontserè. L'Anna és de València i ens ha dit que està molt contenta.

La professora Salut Muñoz dóna classes de Biologia, Geologia i Física i Química a 1r, 2n i 4t d'ESO. És tutora de 1r d'ESO A. Va treballar en altres instituts com per exemple IES Benaprès i a Sant Just. La Salut és de Barcelona.

Un altre nou professor és el Sergi Viciana que dóna classes de Castellà i de Taller d'escriptura a tots els alumnes d'ESO (1r, 2n, 3r i 4t). No és tutor de cap curs i va treballar al IES Vázquez Montalbán i al CFA Sant Roc. És de Sabadell i se sent molt a gust al nostre IES.

Mar Moreno també forma part de l'equip d'aquest curs. Ella dóna classes de suport  a la USEE. No és tutora però és educadora. Abans va treballar al IES Vinyet de Sitges. És de Vilanova i la Geltrú i ha dit que es sent molt bé a l'Institut Bellvitge.

Ruth Manjón també és  nova al nostre institut. La Ruth és una vetlladora de la USEE. No és tutora de cap curs i abans d'arribar al nostre institut va treballar a l'escola La Carpa. És de Bellvitge i se sent molt bé al nostre centre.

Joan Pampalona és un nou professor que dóna classes i és tutor del PQPI. També va treballar a l'institut Joan Miró i al centre Salvador Seguí. En Joan és de Barcelona i se sent bé al nostre institut.

I per acabar, Natàlia Pomareda, és la nova professora d'Educació Física que dóna classes a 1r i 4t d'ESO i a 1r de Batxillerat. Ella és tutora de 4t.B i va treballar al nostre institut fa 4 anys i també va treballar al centre Margarida Xirgú. És de Barcelona i està molt contenta  de tornar al nostre centre.

Des de l'equip de la Revista del nostre centre els hi desitgem un bon curs 2013-14 i poder gaudir d'ells al màxim!
Natàlia Pomareda


Andreea.C