dijous, 9 de febrer del 2012

Simulacre de confinament


Des de fa un temps l’Hospitalet és una cuitat amb risc de núvol contaminant donada a la proximitat d’indústries químiques.
El que es fa és establir l’organització, el funcionament i els mecanismes necessaris per protegir les persones, els béns i el medi ambient i, alhora, coordinar les diferents administracions públiques que treballen en les emergències.
En el cas del nostre institut, els professors han d’entrar i fer entrar els alumnes al centre, i tancar-se a les aules. Anar a les aules més interiors o sense finestres del centre educatiu. En cas que l’aula tingui finestres, caldrà baixar les persianes i córrer les cortines.
En el simulacre que vam fer a l'institut Bellvitge, el temps de confinament  va ser de 3 minuts y 10 segons. Un temps valorat positivament
Si apassés una alerta d'aquest tipus, les famílies no haurien de venir a recollir els seus fills a l’institut.
D. Medina i Y. Ojeda

El Barça apallissa a l'Hospitalet

El F.C.Barcelona va humiliar a l'Hospitalet el dia 22 de desembre del 2011.El partit era la volta del setzens de la copa del rei. El Barça va guanyar per 9-0 a l'Hospitalet. Els jugadors que van marcar són: Pedro (penal), Iniesta, Thiago (2), Xavi, Tello (2) i Isaac Cuenca (2). El Barça va dominar tot el partit (encara que no jugava amb tots els titulars) i no va deixar fer gaire cosa a l'Hospitalet.

A. Jimenez i A. Cano

Càritas ha notat un augment de la demanda d'ajudes amb la crisi

Aquesta entitat que treballa en moltes ciutats del nostre país està treballant dur per poder fer front a les necessitats de la gent amb menys recursos 
 
Es calcula que en l' any 2011, han acudit a càritas unes 60 mil persones, el doble que abans de la crisis. El 36% de les persones que acudeixen són joves, ja que la pobresa infantil ha augmentat. També ha augmentat les persones que acudeixen directament enviats per l'ajuntament.
L'atur ha crescut i les conseqüències són que hi ha més persones que no tenen diners i tenen mancances en el més fonamental que és l' alimentació, persones que tenen una familia que mantenir, etc. D'alguna manera, Càritas és un dels recursos als que poden acudir per sortir de l'emergència.
A la nostra ciutat, l'Hospitalet de Llobregat, aquesta entitat ajuda cada dia a moltes famílies que estan necessitades de menjar i roba. La delegació de Càritas a l'Hospitalet és la següent:

Parròquia Sant Enric d'Osso
c/ Mare de Déu del Port, 344-346
Barcelona
Tel. 93 421 00 11
Horari:
Dimarts i dimecres de 9.30 a 13.30h
M.Martínez i A.Miñán

OPINIÓ: Pujada dels preus del transport



Aquest any, al 2012 han pujat els preus de les targetes de metro.
Això es intol·lerable. Hi ha gent que quasi no pot menjar i amb aquest augment de preu de la T-10 a 9,25 euros no podrem ni desplaçar-nos!
Després volen que no contaminem el medi ambient, que no agafem tant el cotxe per anar d'un lloc a l'altre, i volen que anem en transport públic. Si cada vegada que s'esgoti la targeta hem de pagar 9,25 euros, prefereixo pagar 9,25 euros per a gasolina pel meu cotxe. 
Espero que baixin el preus!!
D. Pastor

Un partit interracial

                                              
L' INAK KOBE LEONESSA ÉS UN EQUIP DE FUTBOL FEMENÍ DEL JAPÓ QUE HA VISITAT L'HOSPITALET DURANT UNS DIES

L'equip femení del Inac kobe leonessa, ha vingut a Barcelona a jugar amb l'equip femení del F.C.Barcelona al mini estadi, van quedar 1-1. L'equip japonés també ha entrenat al camp municipal de l'Unificació de Bellvitge.L'equip japonés s'allotjarà a l'Hospitalet des del dia dos al dia set de febrer.
M.Bachero i R.Rubio

DIA DE LA MEDIACIÓ

MURAL DE MEDIACIÓ DE L' INSTITUT BELLVITGE

Des de l'equip de mediació del Baix Llobregat i L’Hospitalet, es va decidir celebrar el dia de la mediació. Després de meditar alguns dies, es va decidir que es celebraria el 30 de gener, ja que aquest dia es quan van assassinar a Mohandas Karamchand Gandhi, un dels més grans lluitadors per la pau i la resolució de conflictes de forma pacífica.

Aquest pòster està fet pels alumnes de 2n d'ESO que participen a l'optativa de mediació i els missatges els han fet els alumnes de cada classe.
 
 A.BALLESTER i C.CARRASCO.

OPINIÓ: Tenim cura de la nostra ciutat?

Passejar pel carrer i veure'l net dóna molt de gust, però, lamentablement hi ha persones que no respecten i no tenen cura de la neteja de la nostra ciutat.
Avui en dia es posen sancions de fins i tot 750€ per embrutar el carrer, segons sembla això no dóna molt resultat, ja que igualment la gent embruta el carrer llençant escombraires com: les bosses de patates, cigarretes, papers d'alumini, entrepans,etc.
Això no és tot, hi ha de persones que fan les seves necessitats en mig de la vorera. No és gens agradable estar caminant i olorar la pudor que fa, o altres persones que tenen mascotes i quan surten a passejar no són capaços de recollir els excrements.
No costa gaire agafar una bosseta o un paper i netejar-les, ja que els ciutadans no volen trepitjar els excrements dels animals, fins i tot han possat papereres amb bossetes per aquests casos.
Cal conscienciar més als ciutadans, crec que els seus habitatges estan nets i no els agradaria gens ni mica que fessin totes aquestes barbaritats.
Hem de tenir cura de la nostra ciutat ja que és de tots i tenim que respectar-la i no donar una mala imatge.
A tots ens agrada tenir els nostres carrers nets i polits.
A.Miñán

OPINIÓ: Els graffitis al barri de Bellvitge


Els grafits no estan malament mentre es controlin els espais on posar-los. Embrutar per embrutar no és fer art. Si els grafits fossin per a benefici del barri, és a dir, que guarneixin les  parets amb colors i lletres boniques, com els grafits que durant els estius s'han fet al pati de l'institut al taller de graffiti o els graffits que hi ha damunt del mercat vell, seria una bona opció. Però per tristesa nostra, hi ha una sèrie de persones que es dediquen a fer els "tags" que no són més que signatures que embruten les parets dels nostres edificis i que no tenen cap gràcia.