dijous, 7 de febrer del 2013

REPORTATGE: La moda entre els joves dels nostres barris

Els joves de L’Hospitalet es vesteixen normalment amb la roba de les botigues populars entre la gent jove com el "Pull and Bear" o "Footlocker". Entre els adolescents, hi ha diferents estils de vestimenta,  depèn de l'estil de música que escolten o la cultura. L’estil urbà  és el més comú. En aquest reportatge, farem un recull dels principals estils en moda entre els nois i noies de l’Hospitalet de Llobregat.

Estil Hip Hop
Un dels estils de música que està pegant més fort en l’actualitat és el "Hip-hop". Els seguidors d’aquest estil porten normalment xandall o texans i samarretes, amples desuadores i sabatilles d'esport baixes com Adidas, Nike Air Max etc..
Sabatilles de l'estil Hip Hop

Sabatilles de l'estil Hip Hop
Un altre estil de musica és el "Rock": pantalons negres foscos, jaquetes de cuir prim, sabates negres i alguns joves porten els cabells llargs.

Estil rock








També podem trobar l’estil del seguidors de la música "Reggae", que es caracteritza perquè van vestits amb roba de colors de la bandera de Jamaica (vermella, groga i verda) però avui en dia, també segueixen aquest estil els seguidors del hip-hop. Alguns joves porten rastes.
Estil Reggae

Hi ha un estil de vestir que predomina als Estats Units però també ha arribat al nostre barri, "Swagger/Funk". Porten pantalons prims i  roba colorida, samarretes llargues, dessuadores de colors i sabatilles baixes d'esport o altes d'estil "Skate", també porten gorres planes o ‘’Snapbacks’’

Estil Swagger/Funk
Estil Swagger/Funk







Un altre estil de moda urbana és el que porten molts  nois i noies actualment, caracteritzat pel “ Dobladillo” a els pantalons per part dels turmells. El "Dobladillo’’ consisteix en doblegar el pantaló per la part del turmell i enrotllar-lo a la cama. Alguns seguidors d'aquest estil porten una goma elàstica per subjectar millor el doblec del pantaló.
Exemple de "dobladillo"
Fins aquí el nostre recull d'estils de moda urbans, segur que ens en deixem molts, doncs cada persona pot fer la seva pròpia moda i estil.

R. Arriaga i A. Ortega