dijous, 27 d’octubre del 2011

REPORTATGE: Els graffitis que ens envolten

A l’Hospitalet hi ha molts graffitis i signatures per totes les parets, el nostre institut n’és una mostra. A través d’aquest reportatge us explicarem què és un graffiti i també podreu veure imatges de graffitis que podem trobar al nostre barri o a l’institut





El graffiti és un moviment que va sorgir en els anys setanta a Nova York. Algú va començar a escriure "TAKI" al metro. Aquestes signatures (que després i fins avui es coneixerien amb el nom de "tags") es van anar propagant i posant de moda fins que uns anys després ja hi havia un munt de gent pintant als metros novayorquesos. Cada vegada hi havia més competició per veure qui pintava més, fins que a algú se li va ocórrer fer les seves signatures fora del metro. Va ser aleshores quan va començar el veritable boom del graffiti. A poc a poc les signatures es van anar convertint en peces més grans amb farcit, traç, ombres, etc. El moviment s'estengué pels Estats Units. Quan les autoritats es van cansar i van començar a posar vigilància, la cosa va sortir del metro i ja no només es veien en aquest mitjà de transport, també a parets, cartells, etc. Qualsevol superfície era vàlida. El graffiti s'estengué pel món gràcies a un vídeo: Style Wars. (A continuació el podeu veure)


Tal i com hem dit, el nostre entorn més proper està plagat de graffitis i signatures o “tags”. Com podeu veure a les imatges, n’hi de diferents tipus, alguns d’aquests graffitis tenen molts colors i unes lletres molt boniques, d’altres només són taques o signatures. Algunes de les fotografies que us mostrem són fetes al pati del nostre institut, estan fets per gent que salta els caps de setmana a fer les pintades, d’altres van ser fets per alumnes del centre que van fer el taller de graffitis durant l’estiu.
                                    
                                                                                 À.Cano i M.Andreu

dilluns, 24 d’octubre del 2011

ENTREVISTA A XISCO LÓPEZ

"EL CONSERGE ESCOLAR"


1.-Quants anys tens?
Tinc 41 anys.

2.-Quants anys portes a l'institut?
8 anys.

3.-Quines coses fas al centre?
La vigilància del centre, faig fotocòpies i manteniment de la maquinària del centre.
4.-Quines coses t'agradam del teu treball? I quines no t'agraden?
M'agrada el tracte amb el públic. I el
que menys m'agrada és matinar.

5.-Tens hobbis? Quins són?
Sí, m'agrada molt la informàtica i la música.

6.-Quina és la cosa més divertida que t'ha passat a la feina?
Ballar amb els companys, ho faig cada dos per tres, jeje...

7.-Has pensat en canviar-te de treball? Per què?
No, perquè tinc una altra feina, sóc amo d'un bar.

8.-Per la mostra cultural et vam veure tocar en un grup, quin grup és i com va sorgir la idea?
El grup es diu "IB3", i va sorgir parlant amb uns alumnes, vam tenir la idea de formar un grup. Em venia de gust tocar amb els alumnes del centre.

9.-Quins instruments toques?
La bateria, perquè des de que petit m'agradava molt, i qualsevol instrument de percussió; el cajón flamenco, bongos, conga, etc.

10.-Us han sortit moltes actuacions?
No, moltes no, algunes, i paguen molt poques vegades, és més una distracció que una altra cosa. Ens paguen uns 40€ o 50€ per persona.













M.J.Fernández