dijous, 20 de febrer del 2014

La Doctrina Parot. Arguments a favor i en contra.


A finals del 2013 es van començar a aplicar l'anomenar les modificacions de l'anomenada ‘’Doctrina Parot’’. És una sentència de l'any 2006, però les esmenes no s’ha començat a posar en pràctica fins a finals de l’any del 2013 .  Entre els canvis fets, diu que una persona no port estar més de 30 anys a la presó. Aquest fet, ha suscitat molta polèmica.

Per una banda, hi ha gent que està en contra, s'ho prenen com una burla a les víctimes, perquè diuen que persones que han matat, assassinat, posat bombes i demés, no poden tornar als carrers, perquè són un perill per a la societat. A més a més, en alguns casos està demostrat que aquestes persones no estan reinserides, per tant, hi ha el perill de que tornin a delinquir.
Vinyeta satírica sobre la doctrina Parot

Per  l’altra banda, hi ha gent que accepta les darreres modificacions a aquesta llei i hi estan d’acord, perquè diuen que una persona ha de ser lliure i que empresonat de per vida no es reinserirà a la societat.Aposten per donar una nova oportunitat als presos.

La meva opinió, sincerament, és que una persona que ha matat, violat, assassinat , segrestat i de més bogeries, no poden estar al carrer, i a mes a mes  en alguns casos s’ha pogut demostrar que aquesta persona no ha fet res per reinserir-se a la societat, que no han mostrat ni un mínim d'interès. El millor és que una persona que entri a la presó, sigui pel que sigui, compleixi la seva condemna. Potser així, aconseguirem una disminució de delictes, ja que hi haurà un mínim de seriositat a l’hora de complir la condemna.

Yudith. B.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada